Hotel boeken in Sevilla? Dan kun je dat op deze website voordelig doen. Sevilla ligt in Zuid-Spanje en het is de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië. De stad ligt aan de rivier Guadalquivir. In Spanje staat Sevilla ook bekend om het niet-officiële, maar zeer afwijkende dialect dat er wordt gesproken. Voor veel andere Spanjaarden is dit zelfs niet altijd te verstaan.

Klimaat

Sevilla is bekend om zijn extreem hete klimaat. De gemiddelde temperatuur is 18,6 graden Celsius. Hiermee is het een van de warmste steden van Europa. De stad kent zeer milde winters en hete zomers. In de winter is het hier gemiddeld 16 graden Celsius. De zomers duren van maart tot en met november, waarin de temperatuur kan oplopen tot boven de 30 graden. Juli is de heetste maand. De gemiddelde maximumtemperatuur is dan 35 graden en regelmatig is het er warmer dan 40 graden. Hierbij kan de gevoelstemperatuur zelfs oplopen tot boven de 50 graden. De beste periode om de stad te bezoeken is dan ook in de winter of lente. Verder regent het erg weinig in Sevilla. 

Bezienswaardigheden

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Europa. De stad beschikt dan ook over een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden. De belangrijkste zijn onder meer

  • De kathedraal van Sevilla
  • Het Alcázar
  • Torre del Oro.
  • Giralda
  • De wijk Santa Cruz
  • Museo Arqueológico
  • Plaza de Espaňa
  • Parque de Maria Luisa
  • Pretpark Isla Mágica

De kathedraal van Sevilla

Dit is een van de grootste kerken van Europa en het grootste gotische bouwwerk ter wereld. De kathedraal werd in de vijftiende eeuw gebouwd. Eerst stond er op dezelfde plek een Moorse moskee. Het interieur van de kathedraal is zeer indrukwekkend. Zo is het versierd met smeedijzeren hekwerken, gebrandschilderde ramen en prachtige koorbanken. De hoofdkapel met het altaarstuk met vergulde houtsneden over het leven van Christus en Maria is het hoogtepunt van de kathedraal.

Real Alcázar

Het Koninklijk Paleis werd in de veertiende eeuw door koning Pedro de Wrede gebouwd. Op deze plek stond eerst een Arabisch fort en het was ooit een Romeinse nederzetting. Het paleis is gebouwd in de Moorse mudéjarestijl. Real Alcázar is het oudste paleis van Europa en het wordt nog steeds gebruikt.

Torre del Oro

De Gouden Toren behoorde tot de Moorse stadsmuren. In de zestiende eeuw, de bloeitijd van Andalusië, werden er in de toren producten uit Amerika opgeslagen. Daarna fungeerde de toren als gevangenis, opslagplaatsplaats voor munitie en een kapel. Je kunt de toren beklimmen. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de rivier Gualdaquivir. Verder vind je in de toren een maritiem museum.

Giralda

De klokkentoren Giralda is hét symbool van Sevilla. De toren staat tussen de kathedraal Maria de la Sede en het groene plein ‘patio de los Naranjos’ in. ’s Avonds is de toren prachtig verlicht, waardoor je deze goed kunt zien. De toren telt maar liefst 25 klokken. Via een hellend pad, zonder treden, bereik je de top van de toren. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

Santa Cruz

De Joodse wijk Santa Cruz is dé meest toeristische wijk van Sevilla. De joden werden door Koning Ferdinand III gedwongen om hier te wonen. In de veertiende eeuw werd de wijk door Christenen overgenomen en tegenwoordig is het een volkswijk. Je kunt hier een wandeling maken door de smalle straatjes en steegjes. De straat Calle Mateos Gag is een echte aanrader. Het is hier sfeervol en gezellig. Zo vind je hier diverse bars, restaurants en souvenirwinkels.

Museo Arqueológico

In het archeologisch museum kun je veel kunst en culturele schatten bewonderen. Zo zijn hier delen van ruïnes te zien, delen van huizen uit de vijfde eeuw met mozaïekvloeren en juwelen uit de zesde eeuw. In het museum worden verschillende rondleidingen gegeven.

Plaza de Espaňa

Dit is het meest bekende en belangrijkste plein van Sevilla. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel en in het midden staat een fontein. Rondom het plein staan verschillende historische bouwwerken. Een aantal bruggen verbindt het plein met de gebouwen aan de zijkant. Vanwege zijn prachtige vormgeving is dit plein in diverse films als decor gebruikt. Een bekend voorbeeld hiervan is de film ‘The Attack of the Clones’ van Star Wars II.

Parque de Maria Luisa

Sevilla is een groen stad met veel mooie parken. Parque de Maria Luisa is een van de mooiste parken van de stad. Je komt hier echt helemaal tot ontspanning en vergeet de drukte van de stad. Het plein Plaza de Espaňa hoort ook bij dit park. Verder zijn het Archeologisch Museum en het Museum voor Schone Kunsten ook in dit park gevestigd.

Pretpark Isla Mágica

Je kunt ook een uitstapje maken naar Isla Mágica. Dit pretpark is te vinden op het terrein van Expo 92. Midden in het pretpark ligt een groot meer en eromheen zijn attracties geplaatst. Zo vind je er een achtbaan en wildwaterbanen. Een groot deel van het park heeft het Spaanse koloniale verleden als thema. Dit is weer terug te zien in de attracties.

Eten

Sevilla heeft een gevarieerde keuken. De stad beschikt dan ook over een grote hoeveelheid restaurants, barretjes en kroegjes. Verder nuttigen de inwoners hier twee keer per dag een warme maaltijd. Ze dineren vaak erg laat, pas rond negen uur ’s avonds.

Uitgaan

Vanwege het warme weer, gaan de Sevillianen ’s avonds nog vaak even de deur uit. De stad staat dan ook bekend om het goede nachtleven. Er zijn hier genoeg discotheken en bars te vinden om uit te gaan. Verder is het een absolute must om een goede flamenco-show te bezoeken. In Sevilla zijn er diverse flamenco-bars te vinden.

Heb je een auto tot je beschikking? Trek er dan een paar dagen op uit en ontdek het Spaanse binnenland en andere Spaanse steden. Verder rijd je binnen twee uur naar de stranden van de Atlantische Oceaan.

Wil je een goedkoop hotel boeken in Sevilla? Dan bieden wij jou de leukste accommodaties tegen zeer voordelige prijzen.